top of page

Om Haderslev Domkirke Pigekor

Haderslev Domkirkes Pigekor er et af Danmarks førende pigekor med ca. 40 sangere i alderen 13 - 25 år.

Pigekoret har et højt aktivitetsniveau og optræder årligt 15-20 gange i ind- og udland ved koncerter, gudstjenester og events.
 

Udover ugentlige korprøver, gruppeprøver og korrejser modtager pigerne solo-undervisning i sang ved erfarne sangere og sangpædagoger.

 

Koret har siden sin opstart i 2010 altid været aktive ift. årlige turnéer i både ind- og udland, og sidst rejste koret i 2022 til Island.

 

Foråret 2018 sang pigerne i Paris, og i marts/april 2017 turnerede de “Kattegat rundt” med koncerter i Aalborg og Göteborgs domkirker, mens det blot en måned senere sang i Haderslev og Aarhus Domkirker -  bl.a. uropførelsen af “Fem Kristus-ord”, der er dedikeret til koret.

 

På TV har koret vist sig ved DR’s nytårsgudstjeneste 2015/2016, ligesom pigerne medvirkede i pinsen 2017 ved den nationale fejring af Reformationsjubilæet under overværelse af HM Dronningen.

 

I foråret 2016 var koret under fjerne himmelstrøg, da de besøgte i Palæstina/Israel med koncerter i bl.a. Jerusalem og Bethlehem.

I 2015 gjaldt årets turne Norge, hvor pigerne bl.a. begejstrede ved en koncert i Norges kroningskirke, Nidarosdomen, i Trondheim.

 

Haderslev Domkirkes Pigekor har indspillet og udgivet 4 CD’er – bl.a. en live-indspilning af Kim A. Arnesens “Magnificat” for kor og strygeorkester. Et spændende samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester kan opleves på den smukke Jule-CD ”Luk julefreden ind.”

 

I august 2020 gav koret Verdenspremiere på Kim A. Arnesens symfoniske ”Stabat mater” sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester.

 

Haderslev Pigekor har et tæt og fast samarbejde med Sydslesvigsk Musikkorps (SMUK), hvor de hvert år afholder den store ”Lysfest” på Haderslev kaserne den 4. maj om aftenen samt velbesøgte Julekoncerter.

 

Siden september 2023 er koret ledet af Anne Lise Quorning.

 

bottom of page