top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

Velsyngende OG velklædte!

Haderslev Domkirkes Pigekor har haft en forrygende sæson med over 20 koncerter, 3 CD-udgivelser og en fantastisk turné til Frankring. Takket være legat fra I.P. Nielsens fond rundes sæsonen af med stil på søndag - med nye, elegante toppe!Så flotte er de nye toppe!

Nye toppe til nederdelene

For nogle år siden fik Haderslev Domkirkes Pigekor nye kor-nederdele og toppe. Flot så det ud, men de hvide toppe, der hørte til de dybblå nederdele, der er korets farve, har til tider været lidt kølige at synge i.

Det problem er nu løst, idet koret takket være en generøs donation fra I.P. Nielsen-fonden har kunnet indkøbe nye, sorte – og langærmede – toppe.

”Det er uhyre svært at finde det helt rigtige til et pigekor. Tøjet skal passe piger fra de unge til de ældste, det skal være elegant – og så skal man selvfølgelig ikke fryse i det!

Det er dog lykkedes korrådet at finde en meget smuk og elegant top, som alle pigerne føler sig tilpasse i,” siger korets dirigent Thomas Berg-Juul


Første optræden i Domkirken

Publikum i Haderslev og omegn kan se frem til at opleve koret i de nye toppe, når koret synger ”Pigekorenes sommerkoncert” på søndag kl. 16.30 i Haderslev Domkirke. Det er første gang, pigerne synger i dem i Haderslev.

”Vi er så glade!”, fortsætter dirigenten. ”Det er så vigtigt, at pigerne ta’r sig lige så flot ud, som de klinger – og det er virkeligt lykkedes nu. Takket være legatet kan vi runde sæsonen af med stil,” runder Thomas Berg-Juul af.


Over 100 pigesangere, 30 voksne, og en CD-release

Når Pigekorenes sommerkoncert begynder på søndag kl. 16.30 er det ikke kun Pigekoret, der står klar. Både Domkirkens Aspirantkor og Juniorkor for yngre piger medvirker nemlig også, foruden Domkirkens kammerkor, Vor Frue Cantori.

- og endelig er koncerten release på pigekorets fjerde cd-udgivelse: ”Fem Kristus-ord”. Et værk af komponisten Christian Præstholm, der er komponeret og dedikeret til Haderslev Domkirkes Pigekor.

477 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page