top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

Belle chanson à Paris!

Opdateret: 1. maj 2018


Onsdag 9. maj er det tid til Haderslev Domkirkes Pigekors årlige udlandsturné. Destinationen er Paris.

Der er desuden indlagt en koncert i Haderslevs venskabsby i Frankrig, Braine.


Sverige, Slovakiet, Norge, Israel, Belgien… listen over lande, haderslev-pigerne har sunget i, bliver længere år for år.

”Vores forårs-turné er en af årets højdepunkter,” siger korets dirigent, Thomas Berg-Juul. ”Det er godt have en gulerod mod slutningen af en sæson, så pigerne, der arbejder intenst efterår og vinter for at få et koncertprogram på benene, vi kan være stolte af at præsentere, har noget at se frem til. Paris er sådan en gulerod.”


Netop koncerterne er en vigtig del af turneen. ”Ja, de skal bare sidde i skabet! Vi vil vække opmærksomhed med vores sang, også i udlandet. Bl.a. derfor har vi haft en koncertrække som optakt herhjemme i løbet af april måned, så programmet nu står knivskarpt!”

Dirigenten fortæller videre, at Paris på mange måder er den perfekte destination. Muligheden for at opleve en af verdens mest berømte byer kombineret med at optræde i markante koncertrum – og sidst, men ikke mindst besøget i Haderslevs venskabsby i Braine, der bl.a. er kendt for sin kirkegård, hvor 74 faldne sønderjyder, der faldt på tysk side under 1. verdenskrig, hviler.


Udover turnéens koncerter medvirker koret også ved gudstjeneste i Frederikskirken, der er den danske kirke i Paris. Derudover er der naturligvis indlagt tid til besøg Eiffeltårnet og de andre store seværdigheder i byernes by.

I Braine skal pigerne møde byens befolkning, bl.a. ved en modtagelse på rådhuset og gennem privat indkvartering.

Sidst, men ikke mindst indeholder besøget i Braine, også en koncert i byens fantastiske kloster-katedral Saint-Yved de Braine.


Koncerter:

Notre-Dame de Boulogne-Billancourt

10. maj kl. 16.00

Saint Antoine des quinze-vingts

11. maj kl. 20.00

Frederikskirken, Den danske kirke

13. maj kl. 11.00

Saint-Yved de Braine

13. maj kl. 20.00

Fakta:

Turnéen løber fra 9. – 14. maj

På turen medvirker 44 sangere,7 forældre, dirigent, akkompagnatør samt en præst

Turnéen realiseres med bl.a. støtte fra Hans og Ingrid Jensens fond, Haderslev Kommune og Jubilæumsfonden af 12/8 1973.

127 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page