top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

Pigekoret giver musikken fra sig

Opdateret: 29. maj 2018


Når Haderslev Domkirkes Pigekor 10. juni frigiver deres fjerde cd er den ikke bare rettet mod korets publikum.

Udgivelsen skal nemlig inspirere kor i hele landet.

”Det er lidt ligesom et barn, der flytter hjemmefra. Det var os, der bestilte værket, det var os, der uropførte det, det var os, der indspillede det – og nu håber vi så, mange andre kor vil tage værket op!”


Koret giver musikken til andre kor

Sådan beskriver Thomas Berg-Juul, korets dirigent, processen med værket ”Fem Kristus-ord”, der er dedikeret til Haderslev Domkirkes Pigekor, og som nu altså slippes fri.

Helt praktisk har koret fået støtte til projektet fra bl.a. Oticon-fonden og dette gør, at ikke bare CD’en, men også alle noderne til det 20 minutter lange værk sendes rundt til mere end 55 pige- og ungdomskor i hele landet.

”Vi køber så at sige noden af komponisten Christian Præstholm, så korledere får både lyd og node med posten – dette giver en lav tærskel til at komme i gang med et virkelig godt stykke musik,” fortsætter dirigenten.

Når koret har brugt tid, kræfter og penge på et sådant projekt er det fordi, der ifølge dirigenten mangler større, nyskrevne værker for pigekor. Pigekor er nemlig i kraftig vækst i disse år, hvad angår antal, og ikke mindst kvalitet.Fejres med koncert

”Vi håber virkelig, vi kan inspirere andre til at kaste sig over værket. Nogle kor vil sikkert synes, det er en stor mundfuld, for ikke alt er lige let for sangerne – men så kan man vælge noget af det ud. Værkets fem dele kan sagtens bruges hver for sig.”

CD’en frigives ved ”Pigekorenes sommerkoncert” 10. juni i Haderslev Domkirke. Ved koncerten medvirker alle de godt 100 piger, der synger i ét af domkirkens 3 pigekor – og desuden kirkens voksenkammerkor, Vor Frue Cantori.

86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page