top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

"Påskekoncert vil kræve vores bedste"

Pigekorets 46 sangere stræber sammen efter at skabe en perfekt afstemt korklang. Nu har koret og dets dirigent, Thomas Berg-Juul, besluttet at give sig selv og hinanden nye udfordringer.

For faktisk er korets medlemmer så dygtige, at de mandag den 15. april vil fremføre Giovanni Pergolesis verdensberømte værk ”Stabat mater" - med egne solister. Det er bemærkelsesværdigt, at et pigekor selv kan besætte solistpartierne og ikke henter eksterne kræfter ind. Værkets syv solo-satser vil således blive sunget af nogle af korets mest erfarne sangere.

Pigerne har forberedt sig minutiøst. Når koncerten løber af stabelen har de øvet sig i et halvt år på værket, der i sit udtryk og i vekselvirkning mellem kor og soli, kan minde om opera.

Korets dirigent er særdeles stolt: - Det er usædvanligt, at vi har hele syv piger, der kan begå sig som solister på det her niveau. Desuden vil strygerne løfte værket yderligere, og gøre det til en stor musikalsk oplevelse. Det er jeg sikker på, siger Thomas Berg-Juul.


I mange år har det været en drøm for Thomas Berg-Juul at lade pigekoret opføre lige netop dette værk med solister. Han forelskede sig nemlig hovedkulds i musikken, da han hørte det første gang for omkring 25 år siden. Jomfru Marias smerte, da hun ser sin søn Jesus på korset, afspejles stærkt i musikken, men det gør også håbet – og det hele ender i et forløsende ”Amen”! De syv solosatser udgør en kontrast til de fem korsatser, og vekselvirkningen gør værket særdeles levende. Det er bl.a. disse stærke udtryk i de klassiske værker, som Thomas Berg-Juul håber, han kan give videre til sit pigekor.


Sønderjysk samarbejde

Haderslev Domkirkes Pigekor bliver til denne påskekoncert akkompagneret af en strygekvartet fra Sønderjyllands Symfoniorkester, der bliver ledet af den erfarne koncertmester og violinist, Alexandru Radu. Han ser frem til samarbejdet.

- Jeg glæder mig meget til at spille sammen med Haderslev Domkirkes Pigekor. Det er et teknisk meget dygtigt kor med en ganske særlig energi, og som lyder helt anderledes end mange andre kor, siger han.

Giovanni Pergolesi skrev “Stabat mater” på sit dødsleje, kun 26 år gammel, og værket gjorde ham verdensberømt efter sin død. Mange andre komponister har også gennem tiden komponeret musik til middelalderdigtet “Stabat mater”. Næste år kommer endnu et, når stjernekomponisten Kim André Arnesen tilegner sin version af “Stabat mater til netop Haderslev Domkirkes Pigekor. Værket får verdenspremiere i marts 2020.

96 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page