top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

Ny dirigent tager over


Pr. 1. april 2023 hedder dirigenten for Haderslev Domkirkes Pigekor Ulf Espelund Klausen. 40-årige Ulf Espelund Klausen er nemlig ny organist i Haderslev Domsogn, og dermed også korleder for Pigkekoret.

Ulf kommer fra en stilling som organist ved Grenå Kirke og afslutter sine studier ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus til sommer.

“Jeg glæder mig utrolig meget til at blive en del af det kirkelige liv og det enestående musikalske miljø ved Haderslev Domkirke. Jeg beundrer det fornemme arbejde og engagement, som er gået forud for min ansættelse. Der venter mange spændende musikalske oplevelser og opgaver forude, som jeg glæder mig til at sætte mit personlige præg på,” udtaler den kommende organist.

Domsognets menighedsråd ser frem til samarbejdet med Ulf Espelund Klausen i det inspirerende miljø, der er omkring kirkemusikken i sognet og udtaler om ansættelsen: ”Vores valg faldt på Ulf, fordi han passer rigtig godt ind i sognets organist-team. Han er et yderst behageligt og rart menneske, og han har kompetencerne til at løfte de opgaver, som vi efterspørger i denne stilling”.

Ulf er opvokset i en præstegård og begyndte at spille klaver som barn. I sine teenageår tog han præliminær organisteksamen samtidig med, at han gik i gymnasiet. Han har sidenhen studeret dansk og matematik (og kognitiv semiotik) på universitetet. Med årene fandt han dog ud af, at det var ved organist-jobbet, hans virkelige passion lå.

Ulf har en bred erfaring med sang og korledelse. Han har selv sunget i kor på højt niveau og var med Akademisk Kor i Århus med til at vinde det første verdensmesterskab i korsang i Japan (World Choral Championship, Tokyo).

I 2019-2020 var Ulf ansat som organist og korleder ved Den Danske Kirke i Paris (Frederikskirken), mens han studerede orgel ved professor Eric Lebrun og professor David Cassan (improvisation).

Han fortsatte derefter sine studier i kirkemusik (orgel) ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, som han som tidligere nævnt færdiggør her til sommer.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page