top of page
Søg
  • Forfatters billedePigekoret

20 piger synger for Holger Danske


Shakespeares teaterstykke ”Hamlet” foregår, som nogle måske ved, på Kronborg. Nu bliver Haderslev Domkirkes Pigekor del af en nyfortolkning af Shakespeare netop dér, hvor det hele begyndte: I kasematterne under Kronborg. Tre opførelser finder sted lørdag 26. maj.


Arkitekten bag projektet er sangeren Maria Ringblom, der som sit eksamensprojekt fra Det jyske Musikkonservatorium har fået komponeret en moderne miniopera med titlen ”I heart Shakespeare”.

Et vigtigt element i operaen er et pigekor, og dirigent Thomas Berg-Juul blev kontaktet af Maria Ringblom tilbage i februar.


”Af forskellige årsager kunne det ikke lykkes med dét pigekor, Maria først havde haft kontakt med, og derfor ringede hun til mig. Da jeg spurgte, om det af logistiske årsager ikke var lidt nemmere for hende at finde et kor tættere på Helsingør kom svaret prompte. – Jo, men jeg vil ikke gå ned i kvalitet! Så blev deltagelse jo pludselig en opfordring, det var svært at sidde overhørig,” fortæller korets dirigent. Ny musik med improvisation

Af pladsmæssige årsager er det kun ca. halvdelen af pigekoret, der skal deltage. Og det har betydet en del ekstra prøver.

”Det er spritny og eksperimenterende musik, med væsentlige elementer af fri interpretation og improvisation, så pigerne har virkelig fået udvidet deres musikalske horisont gennem arbejdet med operaen,” slutter Thomas Berg-Juul.


Udover pigekoret, Maria Ringblom og hendes søster Sine, medvirker den kendte sopran Gitta-Maria Sjöberg, Tine Rehling på harpe, og – ligeledes fra Haderslev – pianisten Julia Tabakova.

Fakta:

Operaen er en særdeles eksklusiv forestilling med plads til kun 50 tilhørere. Den spilles derfor 3 gange lørdag 26. maj – kl. 17.30, kl. 19.15 og 21.00.

Den foregår i flere af rummene i Kronborgs øvre kasematter.

Det meste af operaens musik er skrevet af den unge komponist Lasse D. Hansen, mens resten er sat sammen af allerede eksisterende musik.

Billetter kan købes for kr. 100,- på billetto.dk.

Operaen skildrer et kærlighedsdrama med en splittet identitet. Alex er besat af Shakespeares litteratur og bruger hele Shakespeares univers til at spejle sig i.

50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page